Хранене на 5-месечно бебе HoniClub

Хранене на 5-месечно бебе HoniClub
12 May, 2020

Honilac Gold Менюто на 5-месечното бебе вече може да включва и друг вид храни, освен майчината кърма. Един от най-важните въпроси е как да започне захранването. Той си има простичък отговор – постепенно. Лека полека на бебето се предлагат продукти, които са лесно смилаеми и не причиняват алергии.


В началото е добре да се опита със зеленчуци. Например, много са полезни тиквичките – те са меки и не причиняват алергии. Друга добра идея са картофите, които също се усвояват много добре от малките деца.


Съществува едно интересно правило, че първоначално на бебето се дават такива зеленчуци, които са оцветени в жълто. Следващата стъпка е в менюто да се включат и зеленчуците с по-ярка окраска. Най-накрая се въвеждат цвеклото и морковите. Може да ги смесвате с други, вече познати на бебето храни, за да премине прехода по-леко.


И така, бебето вече се храни успешно със зеленчуци, значи е дошло времето и за зърнените храни, които могат да предотвратят редица храносмилателни проблеми. Така например, идеални за първото хранене са елдата и оризът. Можете да си ги набавите от специализираните магазини за детски храни, където са обогатени с полезни микроелементи.


Също така, щом детето вече е навършило 5-месечна възраст, може да започне да му се дава и пюре от месо. Това трябва да стане след като вече то се храни успешно със зеленчуци и зърнени храни. Можете да направите каша от пилешко или пуешко месо, която да включите в менюто.


Какво не трябва да се дава на бебе на 5 месеца

Дори когато бебето вече е свикнало с менюто с плодове и зеленчуци, опитва месо и зърнени храни, не трябва да му се дават някои хранителни продукти като риба, масло, яйца, захар.<

Добави коментар