Режим на хранене на 7-месечно бебе HoniClub

 Режим на хранене на 7-месечно бебе  HoniClub
14 May, 2020

На 7-месечна възраст нуждите на бебето се променят, а с това и режимът му на хранене. Затова да видим какви са най-важните промени и да узнаем как трябва да се храни детето в тази възраст.

Започваме с това, какви промени настъпват в организма.

Ако трябва да обобщим, то физическото и психическото развитие на децата до една година е бързо. Двигателната активност и усъвършенстването на новите умения са основният фактор за стимулиране на умствените процеси и съзряването на нервната система.

Същевременно нуждата от сън става все по-малка с всеки месец, а този факт налага промени в обичайното ежедневие, тъй като мускулатурата на опорно-двигателния апарат вече е доста укрепнала. Съответно увеличеният разход на енергия рефлектира и върху по-високата нужда от калории.

На 7 месеца бебето активно подобрява уменията за пълзене и прави опити самостоятелно да държи гърба си в седнало положение, а периодите, в които не спи, стават все по-дълги. За да се храни правилно, добре е да се спазва схемата, препоръчана от педиатрите. Нека видим техните съвети.
Схема за хранене на 7-месечно бебе – какво е добре да съдържа менюто?

Растящото тяло има нужда от допълнителни хранителни вещества. Адаптираното мляко все още присъства в диетата, но трябва да сте наясно, че то вече не е в състояние да подсигури всички необходими витамини и минерали.

Менюто в такъв случай следва да е по-разнообразно и бебето да получава 800 - 900 грама храна на ден. Така например, между основните хранения с адаптирано мляко, добре е да се дават ястия на зеленчукова основа, допълнени с месо – например супа или пюре от зеленчуци, към която е добавено смляно на пюре месо. По същия начин може да се смесва извара с плодово пюре, като порциите не бива да надвишават 150 грама. А колкото до интервалите на хранене, според експертите, най-хубаво е между отделните хранения да се прави 4-часова почивка.

Вашите коментари
Автор : DavidVek
Дата на добавяне : 13/01/2023
That means you'll get the idea some new features and from access to additional channels where you can gain visibility, without having to modify sense of some ornate, vade-mecum migration process. https://googlec5.com
Автор : SEOGow
Дата на добавяне : 05/09/2021
SEO консулт предлага seo оптимизация за вашия ресурс при изгодни условия. Нашите услуги: - SEO консултации - SEO оптимизация - SEO одит - Локално SEO
Добави коментар