Хранене на 6-месечно бебе

  Хранене на 6-месечно бебе
14 May, 2020

През първата половин година от живота си, бебетата не изпитват дефицит на витамини и минерали, независимо от вида на храненето.

Менюто на шестмесечното бебе не е толкова разнообразно и се състои главно от растителни храни, кърма или смесено хранене. Растителните допълващи храни помагат на храносмилателната система постепенно да се адаптира към по-тежките храни.

Какво трябва да бъде менюто на бебето след навършване на шестмесечна възраст?

През втората половина на годината активността на кърмачето се увеличава значително. Майчиното мляко или адаптирана смес вече не могат напълно да компенсират енергийните разходи. Тук идва ролята на допълващите храни, които са необходими за хармоничното умствено и физическо развитие.

Храносмилателната система все още не е съвършена и продължава да укрепва. За да стимулират производството на ензими и да се гарантира правилната работа на храносмилателния тракт на кърмачета, те постепенно трябва да опитват нови храни.

На 6 месеца децата изпитват интерес към храната и се наслаждават на всяка новост в менюто си.


Кои са най-важните правила при разширяване на диетата?

https://honilac.bg/honilac-gold

Обемът на дневната доза, независимо от вида на храненето, не трябва да надвишава 900 - 1000 милилитра, като в това количество са включени и допълващите храни.

Оптимална дневна доза

Захранването за почва с хипоалергенни зеленчуци и плодове. Постепенно тяхното количество се увеличава, като се дават преди основното хранене сутрин и следобед. Според педиатрите, въвеждането в менюто на един нов продукт седмично е чудесна практика. Но трябва внимателно да следите детето и да наблюдавате как му се отразяват новите храни. Комбинирането на различните плодове и зеленчуци става след като предварително бебето се е запознало с тях поотделно. Ако искате да гарантирате плавен и безпроблемен преход, то може преди да добавите определен плод или зеленчук в менюто, седмица преди това да давате само сок от него. Прясно изцеден, той трябва да бъде разреден с равно количество вода.

Общият брой следва да е разделен на 5 приема, така че всяка една порция да е около 180 - 200 милилитра.


Вижте Honilac Gold

Вижте Honilac MOMДобави коментар