Най-добрата храна при бременност

 Най-добрата храна при бременност
21 May, 2020

Когато сте бременна доброто, правилното и здравословното развитие на вашето дете зависи изцяло от това как се храните.

Така много от бъдещите майки искат да включат в режима си на хранене колкото се може повече хранителни вещества. За бременните са подходящи популярните „супер храни“ с по големи количества витаини, минерали и антиоксиданти. Това е първата група най-добри храни за бременната.

Авокадо, горски плодове,  нар, зърнени храни са само част от тези супер храни. Здравословното хранене може да се нарече най - доброто хранене за бременната.

Яйца – страхотен източник на протеини, банани с много калий в тях, ягоди, богати на витамин С, сладък картоф, макар и нетолкова популярен – богат източник на бета каротин е само част от най – добрата храна за бременните. Плодовете и зеленчуците също попадат в групата на тези най-добри храни, но е добре да се консумират добре измити, в суров вид, под форманта на плодови и зеленчукови ястия. Бобовите храни са чудесен източник на фибри, регулират кръвната захар и кръвното налягане – важи по време на бременност. Охетие са богати на омега 3  мастни киселини.

За да сте сигурни, че бебето Ви получава всички необходими хранителни вещества, то просто се хранете разнообразно докато сте бременна. Спанакът, зелето, кейлът са все супер храни богати на витамини и фолиева киселина. Фурмите са не толкова популярни, като супер храна, но се препоръчват в напреднала бременност, спомагат и за по лесно раждане. Лененото семе може да се използва навсякъде – и в салати и в супи, но най- добре то  да се хапва от бременната преди сън. Странно е но пуканките са считанни за добра храна при бременност, пълни са с фибри и спомагат за справяне с гаденето.

Колкото повече какао, толкова по- добре за бременната – супер храна, супер наслада. Мощен антиоксидант  и източник на добро настроение и тонус.

Ако не се справяте с толкова много храни и продукти, винаги можете да вземете Honilac MOM, доставящ необходимите хранителни съставки на майката, ка

Вашите коментари
Автор : Felica Frederick
Дата на добавяне : 22/03/2023
Hello, my name is Johan Fourie and I am a developer that specializes in PHP/Javascript and building databases. My focus is building databases with leads for companies as I am a data supplier aswell as building the mail servers to contact your prospective clients. If you are looking for any data or development work you can contact me on whatsapp on: +27 76 789 0856 Regards, Johan Fourie
Добави коментар