Важни минерали по време на бременност

Важни минерали по време на бременност
23 June, 2020

През периода на бременност и кърмене на майките им се налага да приемат допълнителни витамини и минерали.  Храненето е изключително важна както, за да бъде здрава майката, така и бебето й. Но е много трудно само с храна да се набавят тези, така ценни вещества.

Бебето ще си набавя нужните вещества от Вас, които Вие трябва да си възстановите, за да сте здрава по време на бременността и да се подготвите за раждането. Ето защо бременността е период, в който ще се нуждаете от по-големи количества определени витамини и минерали.

Желязо

Много бременни страдат от недостиг на желязо, което съответно е причина за анемия, отпадналост, виене на свят и други подобни проблеми. Минералът е отговорен за производството на хемоглобин в кръвта. По време на бременността обемът на кръвта нараства, следователно и организмът се нуждае от по-голяма доза желязо, за да изпълнява функцииите си.

Цинк

Цинкът е сред най-важните микроелементи за протичането на нормална бременност и раждането на здраво дете, тъй като отговаря за образуването на органите на бебето. Освен това се грижи за хормоналния баланс в майчиния организъм, спомага за успешно зачеване при двойките, които срещат трудности.

Калций
През бременността организмът на майката се нуждае от два пъти повече калций, отколкото е свикнал да приема през останалото време. Калцият е от основно значение за формирането на костите и скелета на бебето, за развитието на нервната му система, както и за по-нататъшната поява на здрави зъби.

Магнезий
Подобно на калцият, магнезият също е минерал, който спомага за формирането на костите при бебето, но освен това той се грижи за изграждането на сърдечно-съдовата система при детето. Освен това приемането на достатъчно магнезий зарежда майката с повече енергия и я предпазва от характерните за бременността „странични ефекти“.

Йод
Приемането на храни, които съдържат йод, е препоръчително през бременността, тъй като минералът съдейства за нормалното развитието на нервната система при детето и подпомага мозъчната дейност. 

Селен
Не пренебрегвайте нивата на селен в организма, тъй като минералът също играе важна роля за протичането на нормална бременност. Селенът предпазва от свободни радикали, подсилва имунитета на бъдещата майка и спомага за изграждането на така наречената защитна мрежа при новородените.


Всички тези важни минерали (и необходими витамини по време на бременност) в днешно време може да откриете в единственото мляко за майки на пазара Honilac Mom. С него може да регулирате и качването на килограми по време на бременност, а при кърмене да осигурявате на себе си и вашето дете здравословен начин на хранене.

Добави коментар